Percről percre

Utoljára mondták

  • rehmkati: Örülök, hogy megemlítettél. :) És még Zsazs is belekerült!!! :D (2011.06.30. 23:07) Félév, címszavakban.
  • rehmkati: Mondtam neki, hogy lájkolja a 30/40-es kiírásodat facebookon, de azt... (2011.03.24. 13:53) agymen(t)és
  • csacsiga: @rehmkati: na, most nem merek Istvánnal találkozni (((: @menjus: ne... (2011.03.24. 10:30) agymen(t)és
  • menjus: Lájkolom a fejlécen a kiírást ;) (nem tom, mióta van ott, csak most ... (2011.03.20. 22:10) agymen(t)és
  • Utolsó 20

Emma

2007. november 25. @ Szólj hozzá!

Címkék: mozgókép

Nem, nem. Neked, aki most elkezdesz kuncogni a név hallatán: ez nem az az Emma. Elmentünk múltkor vásárolni Szandival, és vittem magammal egy plusz ezrest, hogy hátha. Nah, ez be is jött, megláttam, és nem bírtam ott hagyni. Az árábl lehet következtetni, hogy sajnos nem könyv, csak film, de jobb a semminél.

Jane Austen tündéri története egy fiatal lányról, aki legfőbb céljának mások boldogságát tartja, így miután nevelőnőjét férjhez adja, a szárnyai alá vesz egy fiatal lányt: bevezeti a helyi társasági életbe, és hamar ki is nézni neki az első férjjelöltet. Azt hiszem, ez midnent elárul. Egyébként jellegzetes: annak ellenére, hogy nem könyv, erőteljesen érezni Austent benne – néhány igen jellegzetes vonás, akár csak a többi történetben, ebben is előfordul.

Sőt! Sajnos nem ismerem a hölgy pontos élettörténetét, és pályafutásáról sem tudok sokat – a kettőt egybevetve, hogy fiatalon halt meg, és ennek következtében sjanos nem sok könyvet hagyott a világra, ebből is, ha jól tudom, az utolsó (kilencedik) befejezetlen. Ha valki részletekre kíváncsi olvasson többet róla. (Vagy magyarul kicsit szűkösebb ismeretanyag.) De amit ebből ki akartam hozni: Becoming Jane - hamarosan.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása