Percről percre

Utoljára mondták

  • rehmkati: Örülök, hogy megemlítettél. :) És még Zsazs is belekerült!!! :D (2011.06.30. 23:07) Félév, címszavakban.
  • rehmkati: Mondtam neki, hogy lájkolja a 30/40-es kiírásodat facebookon, de azt... (2011.03.24. 13:53) agymen(t)és
  • csacsiga: @rehmkati: na, most nem merek Istvánnal találkozni (((: @menjus: ne... (2011.03.24. 10:30) agymen(t)és
  • menjus: Lájkolom a fejlécen a kiírást ;) (nem tom, mióta van ott, csak most ... (2011.03.20. 22:10) agymen(t)és
  • Utolsó 20

A hercegnő és a béka

2009. december 14. @ Szólj hozzá!

Címkék: mese mozgókép

Eredeti cím: The Princess and the Frog
Év: 2009
Rendezte:
Ron Clements, John Musker
Fsz.: Vágó Betti (Tiana,
Anika Noni Rose
), Pál Tamás (Naveen, Bruno Campos), Gesztesi Károly (Louis, Michael-Leon Wooley), Mikó István (Ray, Jim Cummings)
Forgatókönyv:
Ron Clements
Forgalmazza:
Disney

A szombat délután kellemes családi hangulatban töltöttük, rég nem látott unokatestvéreinkkel voltunk családi mozizni - ez volt a fő program. :) És akkor egy kis népszámlálás: Évi, Marietta, Katy és én. És ez egyben fontossági sorrend is volt, ugyanis Évi (Marietta nővére) kapott jegyeket, Marietta megkérdezte, mi jelentkeztünk - így néztük meg premier előtt a címben is említett A Hercegnő és a Béka című vadi új Disney klasszikus. Klasszikus, mert visszajöttek (végre) a klasszikus formák, színek és vonalak, és mert sok szép dal van benne. És szerintem a szinkront is jól eltalálták, tetszett. A mese pedig.... :)

Tiana pincérnő, dédelgetett álma, hogy egyszer saját étterme lehessen. Egyszer még, kiskorában azt tanulta barátnőjétől (olyasmi), Charlotte-tól (Jennifer Cody, Kardos Eszter), hogy ha valamint az Esthajnal csillag fénye mellett kíván, az valóra válhat, ő pedig keményen meg is dolgozik érte. Azonban minden álma szertefoszlani tűnik, mikor a nehezen összekuporgatott pénze végül mégis kevésnek bizonyul a kiszemelt ingatlanért. Az esti partin, ahol Charlotte kívánsága, hogy az aznap reggel a városba érkezett Naveen herceg érkezzék már meg a tiszteletére rendezett estélyre, egy szempillantás alatt valóra válik, Tiana újra megpróbálkozik a régi babonával. De a gyermekkori történet megismétlődik, amint elmondja kívánságát, egy béka jelenik meg az erkély korlátján - és a feltett "gondolom, most szeretnél egy csókot" költői kérdésre a béka válaszol. Nem egyszerű a feladat, de a békaalakot öltött Naveen ráveszi Tianát, csókolja meg, hogy visszaváltozhasson daliás herceggé, cserébe egy beteljesített álomért. A várakozásokkal ellentétben azonban Naveen-ből nem lesz dalia, sőt, Tiana is békaformát ölt. Nincs más hátra, fel kell keresniük a mocsárban lakó woodoo-boszorkányt, Odie Mamát (Jenifer Lewis, Molnár Piroska), aki visszaváltoztathatja őket emberré. Útjukon elkíséri őket a jazz-rajongó, hóbortos krokodil, Louis, és a bátor, találékony szentjánosbogár, Ray is. Odie Mama azonban nem tud segíteni: egy hercegnő csókja kell, hogy a varázs megtörjön. Így hát még aznap éjfélig haza kell érniük New Orleansba, mielőtt "lejár" LaBouff papa (John Goodman, Koroknay Géza), Charlotte apja királysága.
Útjukat ezer veszély fenyegeti - a veszélyes és szúrós növényeket fegyverrel felszerelkezett vadászok követik, akiknek békacombra fáj a foguk. Miután őket sikerül lerázni, az Árnyember (Keith David, Vass Gábor) az alvilágból küld árnyakat a kis békák nyomába, majd magával az Árnyemberrel is meg kell küzdeniük. És ha ez még nem lenne elég, ott vannak a saját, összezavarodott érzelmeik is, és még az idővel is versenyt kell futniuk. És hogy ki nyeri a hajszát, ez az utolsó pillanatig kétséges...

Ötletes, aranyos, sírós-nevetős (főként nevetős) mese lett, szépen megrajzolt, kerek formák, és remélem, hogy nem csak egy mese erejéig hagyták maguk mögött a Herkules és az Atlantis (tbk.) formavilágát. És Disney meséről lévén szó, nem mehetek el szó nélkül a zeneszerző, Randy Newman mellett sem: nagyon szép dallamok csendülnek fel sorjában, és szerencsére az angol mellett a magyar szinkron is nagyon erős lett. Nagyon sok plusz a mesének, és nagyon nagy köszi Évinek és Mariettának, hogy elmehettünk.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása