Percről percre

Utoljára mondták

  • rehmkati: Örülök, hogy megemlítettél. :) És még Zsazs is belekerült!!! :D (2011.06.30. 23:07) Félév, címszavakban.
  • rehmkati: Mondtam neki, hogy lájkolja a 30/40-es kiírásodat facebookon, de azt... (2011.03.24. 13:53) agymen(t)és
  • csacsiga: @rehmkati: na, most nem merek Istvánnal találkozni (((: @menjus: ne... (2011.03.24. 10:30) agymen(t)és
  • menjus: Lájkolom a fejlécen a kiírást ;) (nem tom, mióta van ott, csak most ... (2011.03.20. 22:10) agymen(t)és
  • Utolsó 20

Mozizós nap

2010. június 30. @ Szólj hozzá!

Címkék: mozgókép

Mondanivalóm kapcsán visszanéztem az archívumomat, és nem egy dolgot nem találtam meg benne - ebből is látszik, mi mindent hagyok ki a meséből. Így például nem találtam a Gyerekkel és Szaszával megnézett Shr3k-et, illetve szintén Szaszával elkövetett mozi-napot, amikor is megnéztük a Matthew McConaughey-féle Excsajok szellemét, és, mivel az nem tetszett annyira, átmentünk az Arénába, és megnéztük a Másnaposokat is. (Aminek egyébként már előre félek a közelgő második részétől...)

És amiért ez most eszembe jutott - hasonlót alkottunk tegnap is: félnégyre vettünk jegyet a Ha/ver c. filmre (itt jegyezném meg, hogy talán rám vall, hogy nem tudtam semmit a filmről, csak látam egy előzetest (a moziban), ami tetszett, és Szasza, aki mint kiderült, nem is látta az előzetest, csak egy kicsit belőle, állította, hogy az a film az - nem az volt :D), majd rájöttünk, hogy addig még nagyon sok idő van vissza, úgy döntöttünk, előtte megnézzük a Drágán add a kertedet c. B. Fraser-féle vígjátékot.

Eredeti cím: Furry Vengance
Év: 2010
Rendezte:
Roger Kumble
Fsz.:
Brendan Fraser
Forgatókönyv:
Michael Carnes, Josh Gilbert
Forgalmazza: Summit Entertaintment

Kicsit Dr. Dolitle, kicsit nem. Dan Sanders, építésvezető ráveszi családját, hogy egy évre költözzenek a semmi közepére, egy új néhányházas lakópark felépítésének felügyelete miatt. Bár se a felesége, se a fia nincs oda az ötletért, Sanders elfogadja főnöke ajánlatát, hogy az egy év  letelte után, az építkezés következő szakaszának is ő legyen a főnöke - felelőssé válva ezálta egy több hektáros erdőterület kiírtásáért. Ám ehhez a helyi lakóknak is lesz beleszólása - az akcióvezető Mosómedve az erdőben minden állatot bevon a bosszúhadjárat tökéletesítésébe és végrehajtásába.

Aranyos, könnyed film, sok mókával és bosszúval.

Eredeti cím: Kick/Ass
Év: 2010
Rendezte:
Matthew Vaughn
Fsz.:
Aaron Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage
Forgatókönyv: Jane Goldman, Matthew Vaughn
Forgalmazza: Lionsgate

Miután kiderült, hogy kicsit egymás mellé beszéltünk (a plakát nagyon árulkodó volt), gyorsan néztünk egy előzetest (főleg én), hogy azért mégiscsak képben legyek. Hát, az alapján valami kis "gagyi szuperhősős" filmre számítottam. A történet alapján se sokkal vártam tőle többet. De mivel Szasza úgyis meg akarta nézni, nem modom, hoyg felelsélegesen vállaltuk be. A főfőhős, Kick/Ass (Ha/Ver) egy átlagos tini volt előző életében, aki annyi képregényt olvasott, hogy felmerült benne az ötlet, miért is ne lehetne ő az a valaki, aki megmenti a bajbajutott embertársakat. Eközben egy "Batman-szerű ürge" sorra teszi tönkre a városi maffia drogüzleteit. Szerencsétlen szuperhősünket egyik akciója folyamán végül a lila ruhás pöttöm, ámde vérszomjas Hit-girl menti meg a biztos haláltól, és kiderült Hit-girl együtt  dolgozik a Batman-szerűvel, Big Daddy-vel (Vérprofi). És hamarosan színrelép az újabb szuperhős is: Red Mist (Vörös Pára). Vajon nem sok-e ennyi megmentő egy városnak. Persze, igazából egyedül Kick/Ass pályája indult azzal a céllal, hogy a város megmentse.

Mire a végére értünk a filmnek, mégis javult róla a véleményem, kicsit Wanted, kicsit Tarantino, és mégis teljesen más. Nem lesz a kedvenc filmem, de ennyit megért. (A másodikat azért nem szándékszom moziban nézni, de ha kész lesz, sort fogok rá keríteni szerintem. :))

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása