Percről percre

Utoljára mondták

  • rehmkati: Örülök, hogy megemlítettél. :) És még Zsazs is belekerült!!! :D (2011.06.30. 23:07) Félév, címszavakban.
  • rehmkati: Mondtam neki, hogy lájkolja a 30/40-es kiírásodat facebookon, de azt... (2011.03.24. 13:53) agymen(t)és
  • csacsiga: @rehmkati: na, most nem merek Istvánnal találkozni (((: @menjus: ne... (2011.03.24. 10:30) agymen(t)és
  • menjus: Lájkolom a fejlécen a kiírást ;) (nem tom, mióta van ott, csak most ... (2011.03.20. 22:10) agymen(t)és
  • Utolsó 20

Mondom a magamét

2010. március 07. @ 1 komment

Címkék: mondom a magamét

Beszélhetnékem, vagyis írhatnékom támadt.

Fáj a fejem. Most már tegnap este óta. Kettőre értem haza - persze, hogy lekéstem a buszt, mert nem jött a villamos, így a sokkal nagyobb kerülővel közlekedő buszon úgy másfél órát töltöttem el. De legalább megbizonyosodtam róla, hogy még mindig utálom az éjszakai buszt: egy olyan járatot, amely áthalad a város több forgalmasabb pontján, és és amúgy is átszeli a fél várost, természetesen kis busszal kell indítani. Az ellenőr áll az ajtóban, így minden megállóban vagy tíz percet áll a busz - de csak addig, amíg minden megállóban vagy húsz le- és felszálló is van. Mikor kiértük a külvárosba, ott már nem érdekes, ha valakinek nincs jegye/bérlete, meg se nézzük. Mivel hazafele végig fájt a fejem, így persze semmi se tetszett, és külön sérelmeztem (igaz, csak magamban), hogy a nagy és piros betűs "menetközben, kérjük, ne beszéljenek a buszvezetővel" illetve "kérjük, ne álljanak az ajtóba, mert zavarják a vezetőt a szabad kilátásban" feliratok ellenére az ellenőrbácsi a sofőr ajtajában lógott végig, és a kevés felszállónak így más ki sem nyitották az első ajtót, mert kényelmetlen lett volna... Brrrr. Tényleg nem voltam jó hangulatban.

Pedig előtte Katyéknál voltam, nagy igazságokra derítettünk fényt. Amúgy is egy jó hét volt ez ilyen szempontból: majd' mindennap találkoztunk, pénteken ki próbáltuk az új McCafé-s specialitást a vaníliás latte-t (ami egyértelműen édes: Katy egy cukorral annak találta!!), kedden pedig olyan finomat ittunk az Allee-ben, hogy azóta sem térünk magunkhoz: Csokiccinó névre hallgató félig forró csoki, félig capuccino, narancsreszelékkel, és tejszínhabbal.... Nyammmm. Olyat még biztosan iszunk, de van még előtte néhány kávézó, amit ki kell próbálnunk. :)

Amúgy a sok felgyülemlett energiám levezetésére is találtam megoldást: végre, hogy nem süllyed sokkal nulla alá a hőmérséklet esténként, el lehet járni futni. Anya sorozata ráadásul a lehető legjobb időpont erre. :) Ráadásul, ha már úgyis neki indultam, úgy vettem az irányt, hogy elnézzek ide a fitnesz terembe egy órarendért és egy ártáblázatért. Kiderült, hogy van szaunájuk is, ami egy nagyon jó pont, és nem is olyan drágák az órák. Igaz, Katy talált egy helyet, ahol <400 HUF/alkalomból kijön a diákbérlet (ami igenis szempont, ha az embernek tandíjat kell lassan fizetnie), viszont csak a délelőtti órákban lehet felhasználni. Ez már nem a legkényelmesebb megoldás. Szóval még gondolkozom, de azt hiszem, az itteni lesz a nyerő - főleg, ha összejön a nagy terv.

A Fibernetes nagyon komoly munka ugyan nem jött össze, ami hirtelenjében zavart, de most két helyre is beadtam az önéletrajzomat, és bármelyiknél kevesebb munkaórából kijövök. Szóval szurkolok magamnak, de nem merem elkiabálni (igaz, a másikat sem mertem, és mégse jött össze, szóval ez lehet, nem számít). Főleg, hogy a tandíj mellett most nyárra is gyűjtök - gyűjtenék. Úgy készüljetek, hogy az idei grill partyt júniusban tartjuk!

Végre felkerült a gépemre egy 3DS Max - már ideje volt. Régen játszadoztam már vele, nagyját el id felejtettem már, de remélem, hamar belejövök. Majd megmutatom, mire jutottam. :D (Ja! Kiderült, hogy Bee megvan egy másik gépen, így bár a projekt eltűnt, maga a kész "film" megmaradt! Huh...) Megpróbálkoztam múltkor az Ulead Video-val is, hát, nem nagyon ment - először a nagy fájlomat nem igen akarta megvágni, aztán a hangot nem akarta úgy kezelni, ahogyan én arra megkértem, így végül odáig már el sem jutottam, hogy vajon a feliratokat és/vagy átmeneteket hogyan kezeli... Kicsit szomorú vagyok miatta, mert állítólag nagyon jó és hasznos progi. De még majd próbálkozom. Ennek kistestvére amúgy a telómhoz ajánlott programok között van, azt ismerem is, kedves, barátságos, de nyilván nem képes akármire. Sony meg elég elrugaszkodott a méreteket tekintve, így abból nem kérek még egyszer. Gépem persze továbbra is melegszik, ami miatt majd beszélnem kell a dokibácsijával, de ha néha megyek is arra fele, akkor is elkerüljük egymást (bár múltkor játszadoztunk egyet az új IP telefonjukkal :D). Attól félek, hogy ha felkerül majd a VS (még gondolkodom a 2010B-n) az be fog tenni neki... Persze egy Protegé is kell még, mert december óta nincs, pedig, amíg  van időm, addig kellene azzal is összeszokni rendesen - a tavalyi projektem tényleg csak a megismerkedésre volt elég. Szóval IT téren kicsit le vagyok maradva magammal szemben...

Tegnap keresgéltem anyáék gépén néhány elveszett(nek hitt) videó fájlt (amik, mint kiderült az én gépemen vannak, csak jól elrejtve), és találtam helyette egy pár jó régi, ellenben vicces és jópofa képet. Talán egyszer majd megmutogatom őket, csak most nincs kedvem elszórakozgatni vele.

Azt pedig, hogy mekkora bajban vagyok a spanyollal mostanában, már csak halkan említeném meg, miközben már félig elköszönőben vagyok - nagyon örültem neki, hogy mikor szükség volt rá, a szavak szépen megvannak, de nagyon zavaró, hogy folyamatosan angol nyelvtannal és 'szójárással' próbálom kifejezni magam. Ezen sürgősen javítani kell. Most Márquez-t olvasok (igaz, ez oka, nem következménye annak, hogy rájöttem, mekkora is a baj....)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rehmkati 2010.03.08. 13:40:48

Sajnálom, hogy lekésted a buszt.:( Egyébként azóta nekem is fáj a fejem.
És azóta is a Csokiccínó-n jár az eszem folyton.:D
süti beállítások módosítása