Percről percre

Utoljára mondták

  • rehmkati: Örülök, hogy megemlítettél. :) És még Zsazs is belekerült!!! :D (2011.06.30. 23:07) Félév, címszavakban.
  • rehmkati: Mondtam neki, hogy lájkolja a 30/40-es kiírásodat facebookon, de azt... (2011.03.24. 13:53) agymen(t)és
  • csacsiga: @rehmkati: na, most nem merek Istvánnal találkozni (((: @menjus: ne... (2011.03.24. 10:30) agymen(t)és
  • menjus: Lájkolom a fejlécen a kiírást ;) (nem tom, mióta van ott, csak most ... (2011.03.20. 22:10) agymen(t)és
  • Utolsó 20

Jelenetek

2010. szeptember 21. @ 2 komment

Címkék: figyelő

Utca. Napsütés. Járda - nem túl széles, két ember nagyjából elfér egymás mellett. Nagyjából. Szembe jön egy fiatal nő, harmincas. Pár lépéssel mögötte a fia. Legfeljebb két éves. Menő ruci, napszemüveg, pogácsa a szájban. Vagy olyasmi. Anya biztatja, Baba dünnyög. Anya válaszol:

- Nem, nem. A néni nem fog elütni minket, majd kikerüljük egymás!

Mosolyogva üdvözöljük egymást, majd elhaladunk egymás mellett...

 

          Snitt.

 

Busz. Napsütés, kicsit később. Lány, fiatalabb nálam, legfeljebb Velem egyidős, ránézésre. Mellette kis srác, úgy hat éves, ölében fiúka, egy év körül. Kerek mosolygós babaarca van, vidám, élénk teremtés. Egy szót ismételget, Babuga. Ilyesmi. Lány érdeklődve:

- Ez Te vagy? Babuga vagy?

Báty:

- Igen. Babuga vagy, igaz? És Anya az anyababuga, apa az apababuga.

Lány nem mond semmit. Kapaszkodjatok, leszállunk. Felállnak, Báty játszik Babával, aztán leszállnak a buszról.

 

          Snitt.

 

Busz. Még szép idő. Jóval korábban talán. Olvasni próbáltam, de a szél belefújt a szemembe, hát inkább csak meditálok. Anyuka felszáll babakocsival. Köszöni, nem szeretne leülni. Helyes a Kicsi. Almaarcú mosolygós lányzó. Szél továbbra is fúj, szem becsuk, meditál. Telefon. Hallo, igen, nemsokára otthon vagyok. Leteszem, elteszem. Babalány nagy szemekkel néz, és teli szájjal vigyorog, még a pogácsát is elfelejti megrágni. Kicsi bogár. Anya Barátnővel beszélget. Nem sokkal később jeleznek, Anya visszaadja a pogácsát Babalány kezébe. Megfordulnak, és leszállnak. Szél fúj. Szem becsuk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rehmkati 2010.09.22. 20:36:40

Ez egy érdekes bejegyzés. Tetszik, jól megírtad, viszont nem teljesen értem. Ezzel volt valami célod, vagy csak úgy írtad?

csacsiga 2010.09.22. 22:58:38

Cél nélkül. :) Sok a gyerek a környéken. :) Örülök, hogy tetszik, biztatásnak veszem, hogy alkossak még ebben a stílusban. :)
süti beállítások módosítása