Percről percre

Utoljára mondták

  • rehmkati: Örülök, hogy megemlítettél. :) És még Zsazs is belekerült!!! :D (2011.06.30. 23:07) Félév, címszavakban.
  • rehmkati: Mondtam neki, hogy lájkolja a 30/40-es kiírásodat facebookon, de azt... (2011.03.24. 13:53) agymen(t)és
  • csacsiga: @rehmkati: na, most nem merek Istvánnal találkozni (((: @menjus: ne... (2011.03.24. 10:30) agymen(t)és
  • menjus: Lájkolom a fejlécen a kiírást ;) (nem tom, mióta van ott, csak most ... (2011.03.20. 22:10) agymen(t)és
  • Utolsó 20

Vámpírok Bálja

2008. január 09. @ Szólj hozzá!

Címkék: színház vámpír

Vámpírok Bálja"Az eljövendő kornak én azt jósolom most hát, hogy a következő évezred hajnalán már itt csak egy isten lesz, és őt úgy hívják: az el nem múló vágy." (Von Krolock)

Röviden:
  A vámpírokról egy általános közhely, hogy hosszú hajuk van. Mondjak még valamit? :P Merthogy nekik biza az volt - hosszú sötét haja mindnek; kivéve egyet, a szóke Herbertet, von Krolock drága kisfiát. Hatalmas fazon. :)
  Szóval a hazájában kevéssé elismert, ugyanakkor lelkes Abronsius professzor fiatal segédjével, Alfréddal Erdélybe indul, hogy igazolja, vagy cáfolhassa a vámpírok létét. A fagyhalál szélén egy fogadóba menekülnek, ahol a helyiek tagadják a vámpírok létezését - miközben mindenkinek egy-egy fokhagymafüzér lóg a nyakában. Hamarosan felbukkan (a nézőtéren) azonban a közeli kastély ura, von Krolock gróf, aki bizony egy azok közül a bizonyos hosszú sötéthajúak közül, és meghívást intéz a fogadós szép, fiatal lányához, Sarahoz a másnap esti bálra. És így megkezdődik hát a hajsza - megtudhatjuk, hogy a zsidó vámpírok ellen nem jó a kereszt, de egy keresztény fajta még a kereszt alakjától is retteg (kivéve, ha az ruháját díszíti). Tükörképük tényleg nincs, azonban a fokhagyma - látszólag - nem sokat ér. Koporsó a lételemük, és "nappal szinte használhatatlan" "éjjeli baglyok". De azért érzésekkel teli lények ők is - szerelem, vágyakozás, szomorúság...
  Mindeközben azért folyik a nyomozás, üldözés: Abronsius professzorék megérkeznek a kastélyba, s Herberttől kapnak is meghívást az esti bálra - legalábbis Alfréd mindenképpen. A professzor csodás közbelépése pedig... igen meggyőző a megfelelő pillanatban.
  Az egyetlen gondom a darab végével volt - szerintem lespóroltak belőle egy bő másfélórát még... :D

  Zseniális volt! Nagyszerű díszlet, csodás koreográfia, remek jelemzek (a "főnök" ruciját pl. szívesen látnám a szekrényemben, de a pici fián is látszik a papa ízlése) és istenien illetve, azt hiszem, mondhatom így a történet ismeretében, istentelenül jó zene. Egyszerűen imádtam!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása