Percről percre

Utoljára mondták

  • rehmkati: Örülök, hogy megemlítettél. :) És még Zsazs is belekerült!!! :D (2011.06.30. 23:07) Félév, címszavakban.
  • rehmkati: Mondtam neki, hogy lájkolja a 30/40-es kiírásodat facebookon, de azt... (2011.03.24. 13:53) agymen(t)és
  • csacsiga: @rehmkati: na, most nem merek Istvánnal találkozni (((: @menjus: ne... (2011.03.24. 10:30) agymen(t)és
  • menjus: Lájkolom a fejlécen a kiírást ;) (nem tom, mióta van ott, csak most ... (2011.03.20. 22:10) agymen(t)és
  • Utolsó 20

A Polc

2009. március 25. @ Szólj hozzá!

Címkék: érdekes könyv élet szemlélet

Jövök majd még két könyvbeszámolóval (Montgomery és Meyer), de azokat megfontoltabban kell írni, úgyhogy most inkább gyorsan mesélek egy kicsit A Polcról, felfedve ezzel legtitkosabb énjeimet. :D Egyrészt azért, hogy járjon a szám, másrészt pedig, hogy ezen gondolatokkal legalább egy kis időre elnyomjam a tanulás felfüggesztése miatti lelkiismeretemből üvöltő hangokat. (Komolyan, már álmodni is azzal álmodok, hogy hogyan osszam be az időmet, hogy mindenre jusson - és még álmomban sem sikerül. :( )

Szóval A Polc igazából nem is egy polc, inkább polc "csoport": valójában négy különálló, ámde mégis egy egységet alkotó polcról van szó. Mivel ez kiemelt helyen van (ággyal szembe, akvárium felett), ezért belőle lett A Polc. Az íróasztal felett is van valami hasonló, itt főként 'szakmai' könyvek, szótárak vannak, illetve mindig az a könyv, amit épp olvasok (most épp semmi, mert amit kéne, még nem vettem meg :) ). Szóval ez(ek) csak valami polc(ok). Van aztán a szekrény - ott persze szintén számomra kedves könyvek vannak (naná, mert az én szobámban csak ilyen könyv van :)), az egyetlen kivételt az Austen könyvek jelentik, amiknek valójában A Polcon kellene lenniük, de sajna onnan nagyon kilógnak. De így legalább jól érzik magukat Bronte(kétpötty) társaságában. És végül van tehát A Polc.

Négy fő területre oszlik, mint azt már fentebb is írtam - négy nagy kedvenc terület. És innen akkor mindenféle sorrendiséget figyelmen kívül hagyva, csak úgy jönnek: egyszer a teknősök. Jelenleg ez a rész tizennégy teknőst számlál - köztük kindertojásból, sampontetőről és Spanyolországból származó teknősök, sőt, egy lámpa is. (Ne essetek kétségbe, ez még nem a teljes teknősgyűjteményem, de Pedrót, pl., a fülbevalókat és a plüssöket mégsem tehettem oda. :)) Van aztán a következő nagy terület: Egyiptom. Itt vannak könyvek (útikönyv, album, történelmi könyv és regény is), és különböző tárgyak, amelyek ide tartoznak - többnyire papírnehezéknek nevezik, vagy nippnek ezeket (Mami "apró kis csetreszek"-nek hívja :D): van Hórusz, Nefertete (avagy Nofretiti), stb. Persze itt szintén megjegyezném, hogy ez nem a teljes gyűjtemény: egy bekeretezett papíruszkép még a falon, egy papírusz könyvjelző (ezek pl. teljesen hitelesek, a valódi Egypt-ből jöttek), sőt hamarosan A Polcra kerül majd egy szarkofág is - a British Museumból. :) A következő nagy terület a HP - Rowling nyolc könyve kap itt helyet, a Rékától kapott bájitalkészlet bővített változata, néhány figura, szintén Rékától, mert Piton van a belsejében :), és egy ezeréves mindenízűdrazsé - még van három szem van benne. Ha a LOTR könyvek az enyémek lennének, ők is erre a részére lennének száműzetve A Polcnak. :) Végül, a negyedik rész: ez már egy kicsit vegyesebb. Négy Brown és egy Adams mellett egy boszorkány praktikák foglal helyet, majd a Meyer könyv (mely (f)elcsigázva várja párját :)) könyv társaságában tíz Rice kötet sorakozik.

Ez tehát A Polc. Csak azt nem tudom, hoyg ha megtelik, akkor vajon mi lesz velem? :O

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása