Percről percre

Utoljára mondták

  • rehmkati: Örülök, hogy megemlítettél. :) És még Zsazs is belekerült!!! :D (2011.06.30. 23:07) Félév, címszavakban.
  • rehmkati: Mondtam neki, hogy lájkolja a 30/40-es kiírásodat facebookon, de azt... (2011.03.24. 13:53) agymen(t)és
  • csacsiga: @rehmkati: na, most nem merek Istvánnal találkozni (((: @menjus: ne... (2011.03.24. 10:30) agymen(t)és
  • menjus: Lájkolom a fejlécen a kiírást ;) (nem tom, mióta van ott, csak most ... (2011.03.20. 22:10) agymen(t)és
  • Utolsó 20

Merrick

2008. szeptember 09. @ Szólj hozzá!

Címkék: könyv vámpír

Írta: Anne Rice
Eredeti cím: Merrick
Megjelenés éve: 2000
Itthoni megjelenés: 2007
Kiadó: Európa kiadó

Ez volt az a könyv, amivel még nyár elején tovább bővíthettem ismereteimet vámpír-ügyekben - Anne Rice Vámpírkrónikáinak hetedik részét üdvözölhetjük benne. Miután az Interjúval eljutottam odáig, hogy az első öt könyvet mind elolvastam, most a hetedikkel visszatlértem régi jó szokásomhoz, azaz a sorrendnélküliséghez. De mit csináljak - Armand nem volt, ő igen. :)

Merrick Mayfair, a Mayfair család egyik oldalági leszármazottja (pedig az a családfa még önmagában sem egyszerű), ükunokája, ha jól emlékszem, Julien Mayfairnek. Aki olvasta a Mayfair trilógiát, az tudja, hogy Julien elég meghatározó jelensége volt a családnak (talán az egyik "legnagyobb arc" :) ), így a vele való, szinte közvetlen rokoni kapcsolat igen jó ajánlólevél, ha az ember a természetfelettivel foglalkozik - márpedig Merrick ezt teszi. A lány 14 évesen lett árva, anyai nagyanyja halálakor, anyja néhány évvel korábban halt meg, apja talán nem is volt... Na jó, azért volt. :) Mivel a láyn hihetetlenül erős képességeket mutat, a Talamasca befogadja, felnevelik, taníttatják, és - bár kissé önfejűen ugyan - a maga területének egyik legjobb szakembere lesz. Kapcsolatba tud lépni a holtak szellemeivel.

Louis megkéri Davidet, keresse fel a lányt a kedvéért, s kérje annak segítségét, a Claudiával való kapcsolat teremtésben - hiszen a New Orleans-i vámpír egyre többet gondol fiatalon vámpírrá vált 'szeretőjére', s egyre gyötri a gondolat: rosszul bánt vele, ártott neki. David - kissé ugyan lelkiismeretfurdalással, de - felkeresi a lányt, tolmácsolja neki Louis kérését, aki gondolkodás nélkül vállalja a kockázatos feladatot. Aznap este, hogy David hazatér a Lestat által felújíttatott lakásba, elmesél Louisnak mindent, amit Merrickről el lehet mesélni, ismerettségük első pillanatártól kezdve. A két emberben első látásra kölcsönös szimpátia ébred a másik iránt, kalandjaik végéig szoros kapcsolat fűzi őket egymáshoz - és micsoda kalandok voltak azok. A könyv törzsét ismerettségük története adja tehát. Az igazi bonyodalmak azonban mágis Claudia megidézésével kezdődnek, hiszen ez mindent felkavar. Luis-ért kicsit aggódtam akkoriban, azonban - most titkot árulok el - nagy megkönnyebbülésemre és örömömre Lestat, úgy tűnik, megunta hosszú és mély szendergését, hogy segíthessen Louis-n. Lestatnak örültem, ezzel eygütt kíváncsian várom a folytatást, vajon hogyan viselik kedvenceim az új életformát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása